Tarinoita

Anniina ja Janne tekivät Kuvassa keskellä -projektin medialeirillä Muoniossa harjoitustyönä  videon haparoivasta jonglööristä. Mutta harjoitus tekee kuitenkin mestarin.

Maryam.

Maryam

Olen kotoisin pohjoispohjanmaalta ja asun nykyisin pääkaupunkiseudulla.

Tällä hetkellä opiskelen ja olen töissä. Ystäväni vinkkasin minulle tyttöjen videokurssista ja tultiin yhdessä kurssille. Olen mukana elokuvakerhossa nykyään ja näytteleminen kiinnostaa. Kuvaaminen on hauskaa ja pääse tuomaan esille omia juttuja muiden katsottavaksi. Elokuvamaailma kiinnostaa kovasti.

”Haluan näytellä ja mahdollisesti näkisin itseni valkokankaalla pidemmissäkin produktioissa.”

 

Videokurssilla valmistui alla oleva Maryamin oma video Juuret.

 

Sahra

Sahra.

Siskoni on myös videokurssilla ja tulin tänne hänen suosituksestaan. Haluan oppia editoimaan kunnolla ja käyttämään kameraa paremmin. Harrastan kuvien ottamista ja olen tehnyt lyhyitä klippejä, sekä toiminut kameranaisena sukujuhlissa. Tädilleni järjestettiin juhlat, joista sitten tein hänelle videokoosteen. Hyvä siitä tuli, koska hän katselee videokoostetta useasti. Olen myös ylläpitänyt videoblogia Dubain reissustani. Valmistun nyt keväällä lukiosta ja olen hakenut korkeakouluihin sekä yliopistoon. Minua kiinnostaa opiskella farmaseutiksi tai biokemistiksi.

"Saa nähdä minne elämä minua kuljettaa."

 

Nahla.

Nahla.

 

Olen lasten- ja nuorten kirjastovirkailija ja järjestöaktiivi. Toimin tämän kauden Nuoret Muslimit Helsinki ry:n puheenjohtaja ja järjestömaailmalla olen melko aktiivinen. Kaveri oli jakanut somessa tietoa tästä tyttöjen videokurssista ja olen aina tykännyt visuaalisesta ilmaisusta. Minulla on kotona järjestelmäkamera, mutta en ole saanut sitä pelaamaan videokuvauksen kanssa haluamalla tavallani. Ei ole ollut tietotaitoa tarpeeksi, siksi tulin kurssille.

 ”Mä kuvaan niin paljon, et mun sisko valittaa aina ku ollaan kävelemässä keskenään kun pysähdyn räpsimään kuvia.”

 

Videokurssilla valmistui alla oleva Nahlan oma video Tytöstä naiseksi.

Mahdi.

Mahdi.

 

Lempinimeni on Rabin ja olen kotoisin sodan repimästä Afganistanista. Olen ollut Suomessa kohta kolme vuotta ja opiskellut uutta kotimaani kieltä ahkerasti. Syksyllä aloitan peruskoulun ja jatkan jalkapallo harrastukseni parissa. 

Halusin tulla kurssille koska olen kiinnostunut valokuvauksesta ja koska minulla oli kesäloma, ja aikaa tulla kurssille.

"Tulevaisuudessa haluaisin olla poliisi, vartija, valokuvaaja tai liikunnanopettaja."

Yousuf.

Yousuf.

 

Työskentelen tällä hetkellä kokkina. Minulla oli aikaisemmin ravintola Afganistanissa, jossa teimme eri maiden ruokaa. Nyt haluaisin ammattikouluun opiskelemaan videokuvaajaksi tai elokuva-alaa. Halusin tulla kurssille koska halusi oppia kuvaamaan ja käyttämään photoshopia vielä paremmin. Teimme juuri lyhytdokumentin kavereiden kanssa, jossa haastattelemme maahanmuuttajia ja kysymme heiltä minkälaista heidän elämä on Suomessa ja esimerkiksi mitä he opiskelevat. Haastattelimme dokumentissa myös suomalaisia ja kysyimme heiltä mitä mieltä he ovat maahanmuuttajista. Haluan dokumentin kautta ihmisten ymmärtävän mitä pakolaisuus on.

”Usko itseesi. Jos ajattelee positiivisesti, elämä on myös hyvää ja asiat järjestyvät.”

Hussain.

Hussain.

 

Tulin kurssille koska haluan tutustua valokuvauksen tekniikkaan ja uusiin ihmisiin. Haluan oppia valokuvaamaan enemmän ja tehdä siitä harrastuksen. Harrastan tällä hetkellä nyrkkeilyä ja käyn salilla säännöllisesti. Minulle tärkeintä elämässä on perhe, koulutus ja mielekäs työelämä.

Haluan tulevaisuudessa opiskella sähköalaa. Olen hakenut sähköalan opiskelupaikan ja  vastauksen opiskelupaikasta saan syyskuussa.

”Winning is nothing but trying to win is all!”

Shaban.

Shaban.

 

Olen 27-vuotias ja olen kotoisin Afganistanista. Kaikki kaverit kutsuvat minua Suomessa nimellä muuttolintu. Harrastan lentopalloa. Syksyllä aloitan opinnota ja toivon mukaan valmistun erinomaiseksi kokiksi! Haluaisin perustaa tulevaisuudessa oman ravintolan. Haluaisin tarjoilla ravintolassa persialaista, aasialaista ja suomalaista ruokaa.

Tulin valokuvauskurssille, koska halusin oppia käyttämään PhotoShopia, sitä tarvitsee joka paikassa, myös työpaikalla jos haluaa esimerkiksi tehdä mainoksia.

"Olen tykännyt olla valokuvauskurssilla ja oppinut paljon uutta valokuvaamisesta."

Rasoul.

Rasoul.

On Iranin kurdistanilainen toimittaja ja dokumentaristi. Hän on järjestänyt Helsingissä valokuvanäyttelyitä, joiden yhteydessä samalla pyörivät Rasoulin dokumentielokuvat. Hän kertoo, että tärkeintä on kehittyä ja oppia uutta. Media-ala uudistuu jatkuvasti ja Rasoul pyrkii olemanaa ajantasalla. Luovuttaa ei saa ja pitää aina uskoa omaan tekemiseen. "Jatkossa haluan päästä tekemään omia juttujani laajemmin ja työllistyä media-alalla. Oman tuotantotoimiston perustaminen on suunnitelmissani": Rasoul toteaa.  

 

 

"Ei saa luovuttaa".

Shugri.

Shugri

Opiskelen tällä hetkellä sosionomiksi ja sen lisäksi toimin viestintä- ja tapahtumatiedottajana Moniheli ry:ssä. Tulin tyttöjen videokurssille, koska haluan oppia ja kehittää mediataitojani. Tämä on hieno mahdollisuus ja minua kiinnostaa tehdä minidokkareita. Vedän myös vertaisryhmiä, joissa me nuoret keskustellaan yhteiskunnan asioista ja pohditaan erilaisia näkökulmia. Haluan kertoa myös itsestäni ja voisin hyvin kuvitella tekeväni minidokumenttia itsestäni. Teen paljon erilaisia asioita tällä hetkellä ja haluan motivoida muita nuoria, joita en tavoita vertaisryhmistä. 

-Haluan kehittää itseäni sekä saavuttaa omia unelmiani.

 

 

Fahiima

Fahiima.

Opiskelen ensimmäistä vuotta terveydenhoitajaksi. Tulin tyttöjen videopajaan, koska asia kuulosti kiinnostavalta.

Tykkään kuvata ja haluan oppia editoimaan. Tulin muiden kavereiden kanssa katsomaan ja kehittämään taitojani käyttää kameraa. Haluan tutustua myös ihmisiin, joita kiinostavat samat asiat. Tyttöjen videokurssi on hyvä juttu.

Otan kuvia myös vapaa-ajalla kavereiden kanssa. Haluan saavuttaa elämässä tavoitteeni ja kehittyä unelma-ammatissani.

"Tykkään ottaa valokuvia ja haluan oppia editoimaan."

Bakr Hassam

Bakr Hassam

Bakr Hassam on ammatiltaan toimittaja ja kotoisin Irakista. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat lukeminen, valokuvaus ja ajankohtaisten asioiden seuraaminen. Bakr haluaa edistää sananvapautta kaikkialla maailmassa. Toimittajan työssä hän arvostaa kykyä nostaa esille ja käsitellä hankaliakin asioita. Bark ajattelee, että jokaiselle tulisi antaa mahdollisuus saada oma äänensä kuuluviin. Bakr kokee todella tärkeäksi, että työ olisi inhimillistä ja siksi hän haluaa työllistyä omassa ammatissaan jatkossakin.

"Tällä hetkellä elän päivän kerrallaan. Opiskelen uuden kotimaani kieltä. Aika näyttää, miltä tulevaisuus näyttää. Olen kuitenkin positiivinen ihminen."

Videokurssilla valmistui alla oleva Bakrin oma video My Iraq.

 

 

Rahmat.

Rahmat.

 

Asun Turussa ja minulle tämä kurssi on tosi tärkeä. Harrastan valokuvausta ja editointia sekä tykkään matkustaa. Tulevaisuuden suhteen olen avoin ja katsotaan mitä tapahtuu. Olen kiinnostunut media-alasta ja minua kiinnostaa käsikirjoittaminen.  

”Tulevaisuuden suhteen olen toiveikas sekä avoin.”

 

Hussain

Hussain on kotoisin konfliktien repimästä Afganistanista. Hän on opiskellut kotimaassaan journalistiksi. Hän on tehnyt toimittajan töitä omalla äidinkielellään ja toimii tällä hetkellä suomessa freelancetoimittajana. Hussainin työllistymistä uudessa kotimaassa on hidastanut kielimuuri. Hän opiskelee uutta kieltä aktiivisesti ja suunnitelmissa on suunnata kohti yliopistoa ja suorittaa omalta alaltaan maisterin tutkinto.  Hussain harrastaa valokuvausta, kirjoittamista ja opiskelee elokuvantekoa.

-Verkostoituminen on todella tärkeätä. Haluan löytää kontakteja ja edetä urallani eteenpäin, Hussain tiivistää.

 

 

Morad.

Morad.

Olen 19-vuotias ja olen kotoisin Afganistanista. Olen asunut Suomessa 2 vuotta. Kävin peruskoulun Eiran aikuislukiossa, jonka jälkeen hain opiskelemaan ammattikouluun sähkömieheksi. Aloitan opinnot tulevana syksynä ja olen todella innoissani opiskelupaikasta. Olen tehnyt sähköalan töitä jo aikaisemmin Afganistanissa ja sen takia haluan opiskella ja työskennellä alalla myös Suomessa.

Harrastan taekwondoa, kuntosalia ja uimista..

Tulin valokuvakurssille, koska halusin oppia valokuvauksesta enemmän. Ennen en osannut kunnolla valokuvausta, mutta kurssilla olen kehittynyt huomattavasti.

"On tärkeätä työstää omia unelmia ja kehittää itseään."

Klikkaa kuvaa niin näet pienen henkilötarinan. Joidenkin kohdalla on myös videopajassa valmistunut video-ohjelma.

Uusi video!

Videopajan tuotoksena syntynyt Rasoulin video Sangarin kieliopinnot on kertomus siitä, kuinka tärkeää suomen kielen osaaminen on oman paikkansa löytämisen kannalta . Katso video täältä.