Bolly Beat Dancers

Bolly Beat Dancers on Suomen monipuolisin intialaisia tansseja esittävä tanssiryhmä. Elokuvatanssi bollywoodin ja sen vauhdikkaan eteläintialaisen vastineen kollywoodin lisäksi tanssiryhmän voi nähdä esittävän myös värikkäitä intialaisia kansantansseja sekä taidokkaita ja elegantteja klassisija lajeja. Ryhmä koostuu tanssin ammattilaisista ja intialaisia tansseja pitkään harrastaneista tanssijoista. Heitä yhdistää tanssin lisäksi intohimo intialaiseen kulttuuriin ja tarinankerrontaan. Ulkomailla oppinsa saaneet taidokkaat koreografit yhdistävät Intian parhaat palat leikitteleväksi, silmiähiveleväksi kokonaisuudeksi. Aidon intialaisen perinteen mukaan Bolly Beat Dancersin tasokkaat esitykset usein myös kertovat tarinaa.

Bolly Beat Dancers on levittänyt intialaisten tanssin iloa jo vuodesta 2008. Tämä valovoimainen joukko on esiintynyt lukuisissa erilaisissa kulttuuritapahtumissa, juhlissa ja tanssitapahtumissa ympäri pääkaupunkiseutua. Heitä on saatu nähdä mm. Senaatintorin uudenvuoden juhlassa 2012, jossa ryhmä tanssitti yli 20 000 katsojaa; Putous- ja 1001 Rikua -tv-ohjelmissa; vuosittain Intian suurlähetystön itsenäisyyspäiväjuhlassa; Suomi-Intia -seuran Diwali-tapahtumassa; sekä Punjab Cultural Society:n Lohri- ja Vaisakhi-juhlissa. Lisäksi Bolly Beat Dancers on ollut mukana tuottamassa Bollywood-tanssiteatterinäytelmiä Ek Kahani – Love Story (2012) ja Temporary Lives (2014) sekä vuosittain tammikuussa Helsingissä nähtävää huikeaa Spectacular India! -tanssinäytöstä.

Bolly Beat Dancers toimii sillanrakentajana kulttuurien välillä: tanssijat lisäävät suomalaisen yleisön tietämystä Intian kulttuureista ja tekevät yhteistyötä Suomessa asuvien intialaisten kanssa. Tanssiryhmä sekä samojen tanssijoiden pyörittämä Bolly Beat Dance School kuuluvat Indian Classical and Contemporary Dance Society Finland ry -yhdistykseen.